Volg ons



Nieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

29 november 2018

Voedselcafé: Van vegan tot biologisch dynamische pop-up store

Gezond voedsel is van levensbelang voor iedereen. Toch eten we vaak op de automatische piloot. Het kan ook anders. In Dordrecht zijn veel initiatieven op het gebied van duurzaam, gezond en lokaal voedsel. In het Voedselcafé van 28 november brachten we een aantal daarvan bij elkaar.

23 november 2018

Drechtstadsboer wil stadlandbouw in proeftuin Amstelwijck

'Van Voetbalveld naar Voedselveld' is de strijdkreet van Drechtstadsboer voor de herontwikkeling van Amstelwijck. Zij dagen de gemeente uit om durf te tonen en hierin mee te gaan. Amstelwijck kan een prachtige proeftuin worden, een nieuwe weg voor voedsel van land naar klant, gezond eten van dichtbij.

22 november 2018

Programma Voedselcafé 28-11 as is rond.

Het Platform Duurzaam Dordrecht en Drechtstadsboer dragen gezond eten, ook in Dordrecht, een warm hart toe. Het voedselcafé is een mooie coproductie. Het programma van het café is rond.

15 november 2018

Voedselcafé Vegan, wat en hoe?

Vegan is hip. Maar wat is het precies, hoe bereid je het en is het wel goed voor je gezondheid? In het Voedselcafé op 28 november praten vegan-restauranteigenaar Daantje Vol en diëtiste Ans Goedemans je bij. Het Voedselcafé is een initiatief van Platform Duurzaam Dordrecht.

2 november 2018

Save the date: Voedselcafé op 28-11 as, 20.00, Paardenstal van Weizigt

Het Platform Duurzaam Dordrecht wil van voedsel een serieus thema maken in Dordrecht, voor Dordtenaren. We beginnen met een voedselcafé wat gaat over gezond eten. Volgend jaar gaan we dieper in op het thema 'Voedsel als medicijn'.

30 oktober 2018

Restaurant Daantje wint Vegan Award 2018 (uit Dordrecht.net)

Het 100% plantaardige restaurant Daantje Food & Drinks heeft afgelopen zondag 28 oktober de Vegan Award 2018 gewonnen tijdens het jaarlijkse Vegfest in de Jaarbeurs te Utrecht. Door het publiek verkozen als beste cateraar van veganistisch eten sleept het Dordtse restaurant de prijs naar binnen. De prijs werd uitgereikt door de Nederlandse vereniging voor veganisme. Eigenaresse Daantje Vol is blij verrast. In 2013 starte zei haar eigen catering bedrijf en in 2015 opende zij haar eigen restaurant in de Nieuwstraat.

15 oktober 2018

Repaircafé, repareren en niet weggooien!

Ieder mens kan iets veranderen aan de opwarming van de Aarde en een halt toe te roepen door de uitstoot van CO2 te verminderen. Bijvoorbeeld door minder te consumeren, spullen te hergebruiken (2e hands) of je spullen niet weg te zomaar weg te gooien maar te laten repareren.

10 september 2018

Waterstof in plaats van aardgas.

Vaste PDD-volger Wim Aanen bracht dit artikel uit Eigen Huis Magazine onder de aandacht. Vraag is of het PDD er een bijeenkomst over kan houden. Dat moet te doen zijn. Wim, bedankt!