Volg ons17-06-2021

Stop de Europese subsidies voor vlees en zuivel

De EU wil dat we meer plantaardig gaan eten, maar financiert tegelijkertijd de promotie van vlees en zuivel. Via een openbare enquête kun jij de EU nu oproepen om hiermee te stoppen.


De EU spendeerde tussen 2016 en 2020 bijna 250 miljoen euro aan reclamecampagnes voor de vlees- en zuivelindustrie. Zo verspilt Europa belastinggeld en verpest daarbij het klimaat. Talloze initiatieven om de consumptie van vlees en zuivel te minderen, worden rechtstreeks tegengewerkt door deze subsidies. Vul daarom de survey in.

Het aanmaken van een account en het beantwoorden van de vragen duurt een kwartiertje. De vraagstelling is soms onduidelijk. Kom je er niet uit? Onze collega's van ProVeg hebben ter inspiratie hun antwoorden openbaar gemaakt. Ze tonen geen antwoorden op de open vragen, want de kans bestaat dat reacties met precies dezelfde teksten worden uitgesloten. Je kunt het beste in je eigen woorden laten weten dat het stimuleren van vlees- en zuivelconsumptie niet meer van deze tijd is.

Stop de subsidies voor vlees- en zuivelreclames

De uitslag van deze enquête draagt bij aan het besluit over de voortzetting van de subsidies. Het aantal reacties op dit soort enquêtes is over het algemeen laag, dus elke stem kan het verschil maken. Vul de vragenlijst in en stop de subsidies voor de promotie van vlees en zuivel.

Bron: Varkens in Nood, juni 2021