Volg onsNieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

24 juni 2024

Grote belangstelling voor Voedselfietstocht

Wat was er opnieuw grote belangstelling voor onze Voedselfietstocht! Met maar liefst 55 mensen gingen we in gesprek over lokaal voedsel en maakten zij kennis met de mogelijkheden om in het buitengebied van Dordrecht voedsel van dichtbij te kopen.

17 mei 2024

Een fietsweek in Dordrecht

Op 28 mei start een hele fietsweek. Rond Uit Dordrecht verzorgt dan samen met veel andere organisaties een hele week rond het thema fiets. Daarbij is zoals elk jaar nadrukkelijk aansluiting gezocht met bestaande activiteiten in de stad.

4 april 2024

Kritiek op mobiliteitsplan

Schriftelijke reactie op Mobiliteitsplan Dordrecht naar aanleiding van de participatieavond op woensdag 27 maart 2024

1 februari 2024

Platform Duurzaam Dordrecht ondersteunt de inzet van omwonenden tegen Chemours

Platform Duurzaam Dordrecht ondersteunt de inzet van omwonenden tegen Chemours

16 december 2023

Wie wordt de nieuwe secretaris van Drechtse Stromen?

vacature secretaris

16 december 2023

Dordrecht beter verlicht

Door de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht wordt samengewerkt bij het onderhoud van de openbare verlichting. Door hen wordt nu nieuw beleid ontwikkeld.

16 december 2023

Mobiliteitsplan Dordrecht activeert veel bewoners

Meer dan 100 Dordtenaren zijn op de uitnodiging ingegaan om een participatiebijeenkomst bij te wonen in de businessclub van FC Dordrecht op woensdag 13 december. Van de Fietsersbond Dordrecht waren William Nederpelt, Willem van Driel en Edwin Vervaet aanwezig.

5 december 2023

Na de nominatie

In het voorjaar is Drechtse Stromen, tot hun verrassing, als een van de drie voorbeeldorganisaties in de EU zijn genomineerd als voorbeeld van de aanpak van de energietransitie