We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.
Toon berichten met categorie:
27 februari 2020
Thomas van der Es komt pas eind 2020, 25-11 om precies te zijn, weer een presentatie houden. Over biodiversiteit in de stad. Hierbij al een filmpje dat de gemeente Dordrecht op Twitter zette.
18 februari 2020
Diverse initiatiefnemers hebben in het verleden bloemen ingezaaid in Dordrecht om de biodiversiteit te vergroten en ervan te genieten. Ook voor 2020 zijn er plannen.
17 februari 2020
Op donderdag 6-2-2020 hield Het Platform Duurzaam Dordrecht in de Week van de Circulaire Economie een duurzaamheidscafé over de startnotitie Circulaire Stad.
3 januari 2020
Nu het jaar 2019 weer de geschiedenisboeken ingaat is het interessant om te zien wat er het afgelopen jaar ‘belangrijk’ was voor de bezoekers volgens de sociale media. Immers het plaatsen van artikelen door ons wil nog niet zeggen dat de ontvangers dat belangrijk vinden.
13 november 2019
November stond in het teken van Nederland Leest en dus sloot de meetup aan bij het thema: Duurzaamheid. Het milieu, klimaatverandering en afval scheiden is meestal het eerste waar je dan aan denkt. Deze meetup belichtte een andere kant, want hoe verplaatsen we ons in de toekomst? Hoe moeten we daar nu al mee omgaan? Hoe waarborgen we veiligheid op het gebied van mobiliteit? Moderator Harry Selier leidde het gesprek tussen bewoners, de politiek, beleidsmakers en de jongerenraad.
5 oktober 2019
250 leerlingen en studenten van het Wellantcollege in Dordrecht namen eind september deel aan een Jongerenlab van het Dordtse Cirkellab gericht op de circulaire economie. Het lab gaf jongeren concrete handvatten, waarbij zij ontdekten hoe je bijvoorbeeld van afval weer een waardevol product kunt maken. Het onderwijs en het bedrijfsleven werkten in het Jongerenlab op een unieke manier samen via circulaire speeddates, workshops en uitdagende vraagstukken!
14 augustus 2019
Voor de tweede keer kunnen alle fietsers duidelijk maken wat ze van de mogelijkheden om te fietsen in hun eigen gemeente vinden. Vorige keer, in 2018, was Hendrik-ido-Ambacht de beste gemeente in de regio. De vraag is of dat zo is gebleven of dat er andere gemeenten, zoals Dordrecht een stap vooruit hebben gemaakt.
3 juli 2019
Binnen het Groene Platform, bestaande uit de natuurverenigingen, Natuur- en Vogelwacht Biesbosch, Groei en Bloei, Milieudefensie, IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid en de KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging) in Dordrecht wil men graag meer weten over de plannen van de Gemeente Dordrecht in het kader van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Het Platform Duurzaam Dordrecht steunt deze oproep natuurlijk van harte.