Volg onsNieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

28 februari 2023

Levendige gesprekken met kandidaten van de Provinciale Staten Zuid-Holland

Donderdagavond 16 februari 2023 was het een drukte van belang in De Biesboschhal. 15 Kandidaten van de Verkiezingslijsten Provinciale Statenverkiezingen stelden zich voor en vertelden over hun inzet.

12 februari 2023

Provinciale Staten Verkiezingsdebat donderdag 16 februari 2023 in de BIESBOSCHHAL in Dordrecht

KlimaatCoalitie, Platform Duurzaam Dordrecht, Platform tegen Armoede in de Drechtsteden, Studio de Witt en GroenLinks organiseren donderdagavond 16 februari 2023 in de BIESBOSCHHAL het Verkiezingsdebat Provinciale Staten Zuid-Holland. Ben Corino van Studio De Witt (RTV Radioprogramma leidt het debat). Het debat wordt opgenomen door ViaCultura.

5 januari 2023

Auto's zoveel mogelijk de stad uit, mits er goed en gratis Openbaar Vervoer is

Auto's zoveel mogelijk de stad uit, mits er goed en gratis Openbaar Vervoer is. Dit was het antwoord op een van de 5 vragen op KlimaatBorrel, die donderdagmiddag 1 december 2022 was georganiseerd door de KlimaatCoalitie. Het thema was: GroenBlauwe stad.

24 november 2022

Netwerken verbinden voor een Dordtse visie op voedsel in 2040

Welke mogelijkheden zie jij voor Dordrecht? Met die vraag in het achterhoofd keken ruim 50 bezoekers van het Voedselcafé van Platform Duurzaam Dordrecht en Voedsel Anders naar de film 2040. De film biedt een positieve visie van wat het ‘zou kunnen zijn’.

14 november 2022

Dordts Voedselcafé met film 2040

In ons Voedselcafé op 23 november vertonen we samen met Voedsel Anders de film 2040.

23 oktober 2022

Donald Pols op KlimaatTop: "Het gaat om klimaatrechtvaardigheid, zodat het voor iedereen mogelijk is om mee te doen"

De KlimaatTop in de Biesboschhal op zaterdagmiddag 8 oktober 2022 was bijzonder goed bezocht en levendig. Met kramen van o.a. Fietsersbond, IVN, De Vrije Tuinder, GroenLinks, Drechtse Stromen.

23 oktober 2022

Platform Duurzaam Dordrecht komt met een Burgerinformatiebrief

Burgerinformatiebrief, 16-10-2022 Betreft: Gezond en Betaalbaar Voedsel van Dichtbij Aan: de Gemeenteraad Dordrecht Initiatief: Platform Duurzaam Dordrecht (werkgroep Voedsel) Portefeuillehouder: Rik van der Linden

23 oktober 2022

Stadslandbouwkas De Oude Beer zoekt nieuwe enthousiaste bestuursleden

Versterk het bestuur van de Stadslandbouwkas De Oude Beer. Dan help je mee aan een gifvrij klimaat. De kas wordt gerund door vrijwilligers. Het team van vrijwilligers kan altijd enthousiaste mensen gebruiken.