Volg onsVoedsel van dichtbij

Maak kennis met voedsel van dichtbij in Dordrecht: in de stad en in het buitengebied van het eiland zijn op meer dan 30 locaties Dordtenaren bezig met het verbouwen van groenten en fruit, en met het verzorgen van bloemenranden en tuinen om de biodiversiteit te vergroten.

De projecten lopen uiteen van een stadslandbouwkas tot een wijngaard en een buurtmoestuin tot een volkstuin en een voedselbos BuitenZinnig. Neem een kijkje op Stadslandbouw Dordrecht voor de locaties.

Voedsel verbindt
Vanuit de werkgroep Natuur, voeding en gezondheid van het platform zijn we bezig voedsel van dichtbij in Dordrecht op de kaart te zetten en een voedselgemeenschap te bouwen. Als er in en om Dordt meer voedsel wordt verbouwd voor de stad en we dus meer vers voedsel uit de directe omgeving kunnen eten is dat niet alleen gezond. Het is ook beter voor het milieu: minder voedselkilometers, meer biodiversiteit, opvang van water. En als we dat deels met elkaar doen of met mensen met een beperking is sociale samenhang ook een prachtige oogst. Voedsel verbindt! Wil je meedoen? Neem contact op.

Bestel producten van dichtbij
Bij Zorgboerderij De Zuidpunt (De groenten van Cors) en Stadslandbouwkas Oude Beer (zie de foto hieronder) kun je wekelijks groenten bestellen van Dordtse bodem en op diverse locaties in de stad ophalen. Op de Spuiboulevard bij DOOR (oude belastingkantoor) kun je ook wekelijks een pakket ophalen van Rechtstreex met producten van boeren en makers uit de omtrek van Dordrecht. In beide gevallen geldt dat je geen wekelijkse verplichting hebt. Probeer het eens!