Volg ons



24-09-2024

Week van Ons Eten: Dordtse boeren zoeken jou!

Zes Dordtse restaurants koken van 5 tot en met 12 oktober met producten van Dordtse boeren en Stadslandbouwkas Oude Beer. In deze Week van Ons Eten zetten wij met boeren en horeca de schijnwerpers op lokaal voedsel, de waarde van ons eten: weet wat je eet en waar het eten op je bord vandaan komt! Ga op 5 oktober met de boeren in gesprek over de boer van de toekomst en het voeden van de stad.

Zes Dordtse restaurants koken van 5 tot en met 12 oktober met producten van Dordtse boeren en Stadslandbouwkas Oude Beer. In deze Week van Ons Eten zetten we met boeren en horeca de schijnwerpers op lokaal voedsel, de waarde van ons eten en hoe we kunnen bijdragen aan de verandering van ons huidige voedselsysteem. Ga op 5 oktober met de boeren in gesprek over de boer van de toekomst en het voeden van de stad.

Wat kun je verwachten in de Week van Ons Eten?

  • Lokale gerechten: De Dordtse horeca zet deze week lokale producten van Dordtse boeren in de schijnwerpers. Deelnemende restaurants zijn Brasserie De Witt, Het Magazijn, Rebel Rebel, Luca Osteria & Bar, Het Gemaal en Visser’s Poffertjes.
  • Maatschappelijke actie: Steun een ‘uitgesteld’ diner met lokale producten voor mensen die nooit in een restaurant kunnen eten. Dit diner wordt na deze week georganiseerd in samenwerking met Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Dordrecht.
  • Film en debat: Kom op 5 oktober naar de officiële opening in Filmtheater De Witt met de documentaire De boer van de toekomst en ga in gesprek met de boeren. Koop je tickets voor de film en het debat en/of een lokaal diner hier

Dordtse boeren Jan Willemsens van Willemsens Landbouw, Corstiaan den Boer van de Zuidpunt, Els en Harrie van der Linden van de Els-Hoeve, Chris en Gerdien Komejan van De Griendheuvel, Marco Kiij van BP & MC Kooij en Rens van de Smaak van de Bilderhof en Stadslandbouwkas Oude Beer doneren producten voor deze week en de uitgestelde maaltijd. Deze campagne is een initiatief van onze werkgroep Voedsel van Dichtbij Dordrecht. Samen zetten we ons in voor lokaal, gezond en betaalbaar voedsel voor alle Dordtenaren.

We hopen je te ontmoeten tijdens de Week van Ons Eten! #Voedselverbindt! #korteketen