Volg ons



12-04-2023

Uitnodiging KlimaatBorrel: Hoe BioDivers ben jij?

Uitnodiging KlimaatBorrel: Hoe BioDivers ben jij?

De KlimaatCoaltie Dordrecht organiseert weer een KlimaatBorrel. Dit keer over BioDiversiteit en Natuur in onze Stad. Hoe BioDivers ben jij? Hoe BioDivers is Dordrecht? Het gaat om het stimuleren van grote verscheidenheid.

We zitten weer aan tafels, zodat we goed met elkaar in gesprek kunnen gaan. Wat gebeurt er allemaal in Dordrecht?
M.m.v. IFOR SCHRAUWEN, DIRK VAN BURGEL, FRED KUIPERS en ANNEKE VAN VEEN.

Graag aanmelden ivm catering via heleneversteeg@ziggo.nl

Wanneer: Woensdag 19 april 2023
Waar: Biesboschhal, Stadswerven | Ingang achterzijde
Tijd: 16.00 - 18.00 uur

GASTSPREKERS - BIODIVERSITEIT IN DE STAD

IFOR SCHRAUWEN: Wil maatschappelijke veranderingen aanjagen samen met de Stad en haar inwoners. Als basis van zijn gedachte over groen in de stad denkt hij niet aan natuur in de stad, maar aan de stad die in de natuur ligt. Sinds 2016 is hij buurtwerker in de Vogelbuurt, waar hij met het Vogelnest tal van programma’s rondom cultuur, energietransitie en vergroening doet. Met ‘Groene Vogels’ spreken ze 40% van de huishoudens en nam een kwart een boom in de tuin om de wijk verder te vergroenen.

DIRK VAN BURGEL: Lid van de grote Biodiversiteitsgroep en Bomenridder. Kansen zien en verbinden. Wil onder meer veel meer bomen op dit eiland. 800 bomen vanwege 800 jaar stad, wat een gefreubel. 120.000 bomen voor iedere inwoner één. Hoe gaan we dat realiseren?

FRED KUIPERS: Van het Waterschap Hollandse Delta. Biodiversiteit zit in het DNA van het Waterschap. Het grootste deel van de wegbermen wordt ecologisch beheert. Zij zijn bezig met een maatwerkproef met proefdijken om veilige dijken en meer bioiversiteit te combineren. Maar wat verstaan zij onder biodiversiteit en wat kunnen wij daar in de stad over leren?

ANNEKE VAN VEEN: Duizendpoot. Leeft bewust, is vegetariër, vliegt niet meer, consuminder. Crisis in biodiversiteit. Maakt zich grote zorgen over de toekomst. Schrijver van het kinderboek Tuin met Stip. Wil de wereld beter achterlaten maar kan dat niet alleen.