Volg ons



14-06-2023

KLIMAATBORREL: HOE MAAK JIJ IMPACT?

De KlimaatCoalitie Dordrecht organiseert woensdag 21 juni van 16 - 18 uur een zomerse groene KlimaatBorrel. Temidden van het weelderige groen in de schaduwrijke tuin van de EIKENHOF. Bij mooi weer zitten we uiteraard buiten, bij wat minder mooi weer kunnen we terecht in de fraaie kas of in een tent.

KLIMAATBORREL: HOE MAAK JIJ IMPACT?
Wat: Zomerse en Groene KlimaatBorrel
Wanneer: Woensdagmiddag 21 juni 2023
Waar: Op de EIKENHOF, Dubbeldamseweg 362
Tijd: Van 16.00 tot 18.00 uur

De KlimaatCoalitie Dordrecht organiseert een zomerse groene KlimaatBorrel. Temidden van het weelderige groen in de schaduwrijke tuin van de Eikenhof. Bij mooi weer zitten we uiteraard buiten, bij wat minder mooi weer kunnen we terecht in de fraaie kas of in een tent.

We gaan ons dit keer bezighouden met Brede welvaart | Donut-economite | SGD's. Klimaatcoach, klimaatactivist en klimaatburgemeester FRITS LAKEMEIER is onze gastspreker. Hij gaat met ons in gesprek over onze klimaatzorgen, brede welvaart (kwaliteit van leven nu en voor latere generaties), Donut-economie (economie zonder overschrijden ecologische plafonds, waar gezondheid, sociaal, onderwijs en huisvesting centraal staan), en de SDG's van de Verenigde Naties). Wat we doen, doet ertoe.

Ook gaat het over onze voetafdruk. Vanuit de praktijk worden voorbeelden gegeven. Wat is jouw voetafdruk? En hoe kun je je voetadruk minderen? Hoe maak jij impact? Via zuidhollandsevoetafdruk.nl kun je je eigen voetafdruk meten. Ook anomiem. Je kunt dan bijvoorbeeld 'Anoniem' invullen, en bij postcode bijvoorbeeld 3333 AA, en provincie Zuid-Holland. Wil je je voetafdruk mailen naar Hélène Versteeg? heleneversteeg@ziggo.nl

Met vele voorbeelden vanuit de praktijk en voorbeelden van curussen, zoals van het Humanistische Verbond. Wat zijn jouw klimaatzorgen? Waar loop je tegenaan? Waar haal je je inspiratie vandaan?

En er is uitgebreid ruimte voor borrel, hapje (van ons eiland) en gesprekken.

We komen uiteraard op de fiets. Maar wie toch met de auto komt, s.v.p. niet parkeren langs de weg en in de woonbuurt, maar parkeren op de parkeerterreinen van FC DORDRECHT en DFC.

We zien je graag woensdag 21 juni a.s.