Volg ons



28-09-2024

In gesprek met De boer van de toekomst

De Week van Ons Eten in Dordrecht wordt geopend met een film over de Boer van de toekomst en een gesprek met Dordtse boeren. Dat gaat over een (noodzakelijke) verandering van voedselconsumptie, in wisselwerking met een meer duurzame landbouw en veeteelt. Voorafgaand kun je genieten van een diner met producten van de Dordtse boeren.

De Boer van de Toekomst is een documentaire over landbouwverandering, die VPRO's Tegenlicht maakte in 2020. Filmmaker Rob van Hattum stelde zichzelf daarin een aantal vragen. Nederland is als tweede landbouw-exporteur van de wereld een agrarisch succesverhaal. Maar onze bodem raakt steeds verder uitgeput en de biodiversiteit verschraalt. Het roer moet om. Maar hoe? Welke nieuwe ideeën en technologieën zijn er voor de boer van de toekomst?

Zijn er 4 jaar later al antwoorden uitgekristalliseerd. Welke resultaten worden in eigen regio zichtbaar? Welke vervolgvragen zijn er ontstaan?
In een gesprek na de film verkennen we dit, waarbij lokale initiatieven en ontwikkelingen nadrukkelijk aan bod komen. Er gebeurt meer dan je denkt...

Bestel hier je ticket