Volg ons09-07-2020

Energiecoaches aan de slag in Crabbehof.

Energiecoaches delen ledlampen en tips uit

De energiecoaches van Drechste Stromen deelden vandaag ledlampen uit én tips uit om energie te besparen. Tijdens de opruimactie van stichting Wijk voor Wijk in Crabbehof leverden bewoners onder meer hun oude lampen in. ,,Opvallend is dat veel bewoners al ledlampen hebben”, merkte energiecoach Leendert. ,,Maar we wijzen mensen ook op gedrag dat energie bespaart en waardoor je lagere kosten hebt, zoals korter douchen of de verwarming ’s nachts op 15 graden te zetten en dat een uurtje voordat je naar bed gaat al te doen”, vertelt energiecoach Inge.

Een 76-jarige bewoonster vertelt dat ze thuis in haar jeugd pas na een half uur schemer het licht mocht aandoen. ,,Dat doen we nu natuurlijk niet meer. Maar ledlampen heb ik wel en vroeger ook spaarlampen. Je hoeft er niet veel voor te doen en het levert je geld op”, klinkt het energiebewust.

Wethouder Marco Stam kwam ook even langs in de kraam: ,,Geweldig initiatief om mensen bewust te maken van de vele voordelen van energiebesparing. Het is goed dat Drechtse Stromen aansluit bij een bredere actie, samen met andere organisaties, zoals deze drukbezochte opruimdag.”

Doe mee!

Wil je ook als energiecoach bij Drechse Stromen mensen helpen eenvoudig energie te besparen? Binnenkort begint een nieuwe training. Meld je HIER aan!