Water in je tuin maakt ze mooier.

17 september 2016

De Gelukstuin:

" Mag ik u wat tips geven over de watervriendelijke tuin" ? "nee hoor dat heb ik niet nodig, ik heb veel gras met hier en daar een boom" was een antwoord van een bezoekster aan Tuinwereld, waar Rien en Ik handige tips en folders uitdeelden. Maar ook " nee hoor niet nodig, ik heb achter helemaal betegeld en het water loopt zo de brandgang in". 

In 3 uurtjes hebben we alle uitersten als reacties gekregen. Van " ik heb geen tuin,  wel een balkon, waar een pot op kan staan" of "ja graag, ik ben mijn tuin aan het veranderen en kan tips goed gebruiken."
We ontdekten dat de beste vraag, om mensen te interesseren voor ons verhaal, is " hebt u een mooie tuin?" Met keek verrast op en moest vaak toegeven dat het nog wel een beetje beter kon.Tot onze verrassing rekende de moeder van een jong gezin bij de kassa paarse,  roze, gele, blauwe en groene heideplantjes af. Dat kan dus ook, je tuin opvrolijken met plastic plantjes 🤔

Ondertussen dronken we het heerlijke sap van mijn druiven die groeien tegen mijn achterschutting. Lekker zoet door die warme zon van de laatste weken.

Met dank van John van Driel van het tuincentrum De Tuinwereld, die ons deze gelegenheid bood.

Rien en Monique van de werkgroep Ruimte voor het stadslab Water in de stad.

Door het stadslab wordt voor het verfraaien van een tuin een aantal workshops verzorgd. Voor meer informatie, kijk dan hier.

Deel deze pagina: