Wat ligt er op je bord? Voedselcafé over gezonde en duurzame voeding

Datum:
18 april 2018
Tijd:
20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
Duurzaamheidscentrum Weizigt
Van Baerleplantsoen 30
Dordrecht


We kiezen steeds vaker voor biologische producten, maar wat is nou echt gezonde voeding en wat betekent dit voor de natuur? Immers zonder goede natuur, geen gezonde voeding; zonder gezonde voeding, geen goede gezondheid. Diëtist Margje Vlasveld spreekt hierover in het Voedselcafé van het Platform Duurzaam Dordrecht.

De laatste jaren wordt veel geschreven en gesproken over voeding, maar dat heeft het er allemaal niet duidelijker op gemaakt wat wel of niet goed is. Moeten we superfoods eten, wel of geen brood of gluten of koolhydraten en zeker minder vlees? En is biologisch goed of biodynamisch beter? Diëtiste Margje Vlasveld weet: ,,Er bestaat geen dieet of voedingsadvies dat goed is voor iedereen, want ieder mens is uniek.”

Antroposofie

Voor Vlasveld is antroposofie een inspiratiebron. Zij werkt vanuit een holistische visie op voeding, met de menselijke natuur en duurzame voeding als uitgangspunt. Zij deelt haar kennis over voeding, ziekte en gezondheid en vele jaren praktijkervaring graag om mensen te helpen bij het maken van bewuste keuzes. De antroposofische visie op voeding is daarbij zeer behulpzaam, juist als het ingewikkeld wordt en veel 'gewone voeding' niet meer kan. Zij is lid van de Nederlandse vereniging voor diëtisten werkzaam vanuit de antroposofie (NVDA).

Proeven en vragen

Tijdens het Voedselcafé presenteren diverse koks lentehapjes en gaan over hun recepten en ingrediënten in gesprek met Vlasveld. Natuurlijk zijn de lentehapjes ook te proeven.
Vragen kunnen ook al per mail worden gesteld. Zij bundelt de antwoorden waar mogelijk in haar presentatie: info@de-meermin.nl
Lees ter inspiratie ook een interview met Tessa-Bonnema: 'Eten doe je niet alleen voor jezelf'.

Pitch

Heb je een duurzaam initiatief, een eetgroep, cursus, workshop of bijeenkomst: er is ruimte om te pitchen. Laat het weten op het aanmeldformulier.

Aanmelden

Gratis toegang. Aanmelden kan HIER.
 Naar het overzicht
Deel deze pagina: