Impact Meetup over coöperatieve gebiedsontwikkeling

Datum:
19 november 2018
Tijd:
19:30 tot 21:30 uur
Locatie:
Wijkcentrum Staart West
Maasstraat 25
3312 GE Dordrecht


Overal in Nederland ontstaan projecten rondom Coöperatieve gebiedsontwikkeling. Hoe staat het met Dordrecht? Experts laten hun licht erover schijnen.
Iedereen is welkom op deze Impact Meetup.

Coöperatieve Gebiedsontwikkeling staat voor een alternatieve wijze van ontwikkeling van gebieden. In deze tijd is het werken met groot geld vanuit een ‘masterplan’ niet meer aan de orde is.

Wat wel van deze tijd is:  zelf en met anderen ondernemen, bouwen, wonen, werken, verblijven… Kavels uitgeven, in plaats van een groots plan maken. De kleine kavel is het uitgangspunt, zodat snel kan worden begonnen.

Ook is er binnen deze aanpak ruimte voor experiment en tijdelijke projecten. Iedereen die echt wil ondernemen kan meedoen: collectieven die samen hun huis willen bouwen, combinaties van wonen en werken, nieuwe kleinschalige ontwikkelaars die hier een eigenzinnig product neer durven zetten.

De Impact Meetups is een serie bijeenkomsten voor iedereen die geïnteresseerd is hoe je met nieuwe ideeën en initiatieven van bewoners en ondernemers Dordrecht kunt laten 'leven'. Het voornaamste doel van de bijeenkomst is mensen met elkaar verbinden. Centraal staan ontmoeting en uitwisseling van kennis, ervaring en expertise. Zodat iedereen na deze avond verfrist en geïnspireerd aan de slag kan.Naar het overzicht
Deel deze pagina: